Uusimmat

Turkki on suomalaisten kesän 2018 trendaavin lomakohde

Kesälomien lähestyessä alkavat paljastua suosituimmat matkakohteen. Momondon hakutilastojen mukaan Malaga on suomalaisten suosituin kohde tulevana kesänä, mutta Turkin kohteiden suosio kasvattaa suosiotaan vahvasti.

Eniten suomalaisten kesän matkahaut ovat kasvaneet Turkin Gazipaşaan.

Momondon hakutilastojen mukaan suomalaisten haut Gazipaşaan ovat lisääntyneet yli puolella, ja toisiksi vahvinta kesähakujen kasvu on ollut Antalyaan, yhteen suomalaisten suosikkikohteista.

Suosituin omatoimilomailijoiden lomakohde on kuitenkin tänä kesänä edelleen Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Malaga, josta on hyvät jatkoyhteydet Fuengirolaan, Marbeillaan ja Torremolinokseen.

Suurin osa suomalaisten matkahauista on tehty touko-kesäkuulle ja elokuulle. Eniten hakuja on tehty Malagan lennoille kesäkuun ensimmäiselle viikolla sijoittuvilla matkustuspäivämäärillä.

Muiden eniten haettujen kohteiden suosituimmat matkustuspäivämäärät sijoittuvat myöhemmälle kesälle. Lissabonin matkoista on tehty eniten hakuja viikolle 32, Splitiin viikolla 33 ja Barcelonaan viikolla 34.

– On mielenkiintoista huomata, että suomalaiset näyttävät aikovan viettää kesän keskikohdan Suomessa. Yksikään matkustuspäiviltään suosituimmista viikoista ei ole heinäkuussa, joka on Suomessa se perinteisin lomailukuukausi, sanoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Jenna Perus.

Momondon listaamat suomalaisten suosituimmat ja trendaavimmat kohteet kesällä 2018

Suosituimmat matkakohteet

1. Malaga, Espanja (lipun hinta keskimäärin 304 €)
2. New York, USA (588 €)
3. Barcelona, Espanja (235 €)
4. Split, Kroatia (306 €)
5. Lissabon, Portugali (281 €)

Trendaavimmat matkakohteet

Suluissa kasvuprosentti vuoteen 2017 verrattuna

1. Gazipasa (+58%) – ( lipun keskihinta 483 €)
2. Antalya (+50%) – (449 €)
3. Pula (+44%) – (253 €)
4. Denbasar Bali (+30%) – (684 €)
5. Singapore (+30%) – (640 €)