Uusimmat

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat 5. joulukuuta 2019

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat joulukuussa 2019.

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle ovat varmistuneet talvikaudelle 2019-2020. Istanbulin ja Rovaniemen väliä lennetään kolme kertaa viikossa – tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Turkish Airlines on ensimmäinen lentoyhtiö, jonka kyydissä Rovaniemelle voi lentää business-luokassa.

Uusi reitti on historiallinen, sillä se on ensimmäinen suora pitkä lentoyhteys Lappiin ja Rovaniemelle, ja se on ensimmäinen lentoyhteys, jossa Lappiin voi matkustaa business-luokassa.

Rovaniemelle tämä tarkoittaa käytännössä uusien matkailijaryhmien helpompaa tavoittamista, kun eksklusiiviseen matkaan voi jatkossa yhdistää eksklusiiviset lennot.

– Olemme Finavialla erittäin iloisia, että Turkish Airlines avaa historiallisen reittiyhteyden Rovaniemelle. Uusi yhteys edistää Suomen ja Lapin saavutettavuutta ja kilpailukykyä, Finavian liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen kertoo.

– Yksi osa Lapin 55 miljoonan euron kehitysohjelmaa on juuri Rovaniemen lentoaseman laajennus, joka valmistuu sopivasti joulusesonkiin 2019 ja uuteen Istanbulin yhteyteen

Turkish Airlinesin lentoja Rovaniemelle myydään sekä matkanjärjestäjien paketoimina että yksittäisille matkailijoille. Turkish Airlinesin reittiverkosto on maailmanlaajuisesti kattava. Ensi vuonna avattava reitti yhdistää Rovaniemen 122 maahan ja 304 matkakohteeseen.

– Istanbulin hubin hyödyntäminen on Rovaniemelle valtava mahdollisuus. Jo kolmen tunnin matkustussäteellä on tavoitettavissa 80 matkakohdetta, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

Kaukomaista saapuvia asiakkaita houkuttelee Rovaniemellä napapiiri ja talvikauden kohokohdat.

– Talviset aktiviteetit ja luonnonilmiöt sekä perinteiset suosikit Joulupukki, lumi ja porot. Myös paikallinen ruoka ja kulttuuri kiinnostavat heitä”, Sanna Kärkkäinen jatkaa.