Uusimmat

Suomeen uusi matkailun rengastie – Oulun seudulle avautui Pohjolan rengastie

Pohjolan rengastie on 850 kilometriä pitkä matkailun reitti, joka esittelee matkailijoille pohjolan kauniin luonnon.

Laaja reittikokonaisuus kuljettaa matkailijan kaupunkimaisemasta tuntureille sekä metsien läpi aina avomerelle saakka. Sen voi kulkea autolla ajellen ja tien erilaisista reiteistä voi nauttia vaikkapa pyöräillen tai patikoiden. Alueelle on yhteys myös julkisilla liikennevälineillä.

Kesäkuussa käyttöön vihittävä Pohjolan rengastie on osa Oulun kaupungin ja lähialueiden matkailun yhteistä kehittämistä.

– Uusi rengastie tuo esiin alueen monimuotoisuuden. Se tuo Suomen pohjolan uudella helpolla tavalla jokaisen suomalaisen saataville, sanoo VisitOulun toimitusjohtaja Päivi Penttilä.

Pohjolan rengastie on 850 kilometrin pituinen reitti
kulkee läpi 16 suurjoen, Perämeren rannikon, jääkauden muovaaman luonnon sekä Suomen eteläisimmän tunturialueen.

Sopivia reittikokonaisuuksia löytyy niin luonto- kuin aktiivilomailijoille sekä perheille. Rengastie sopii erinomaisesti myös kaupunkilomailijoille, jotka haluavat nauttia päiväretkistä alueella. Oulusta on mahdollista tehdä päiväretkiä muun muassa Hailuotoon, Rokua Geoparkiin, Syötteelle, Kalajoelle, Raaheen ja Liminkaan.

Pohjolan rengastiellä voi liikkua patikoiden lukuisia metsäpolkuja pitkin, tehdä pyörällä itselle parhaiten sopivan pituisia retkiä tai nauttia pohjolan ainutlaatuisista maisemista autolla tai vaikka moottoripyörällä.

Varaa huone booking.comista: Matkaile Oulussa – varaa hotellit

Reitti kulkee läpi jokien, metsien ja tuntureiden

Pohjolan rengastien meriosuus kulkee Perämeren rannikkoa pitkin Oulusta Raaheen ja aina Kalajoelle saakka. Reitiltä on mahdollisuus tehdä lauttamatka Perämeren suurimpaan saareen, Hailuotoon, jonka dyynihiekkarannat ja idyllinen kalastajakylä hurmaavat jokaisena vuodenaikana. Poiketa voi myös esimerkiksi Limingassa, joka tunnetaan lintubongaajien paratiisina.

Yksi alueen metsäluonnon upeimmista kohteista on Rokua Geopark, jossa viimeisin jääkausi on jättänyt ainutlaatuisia jälkiä ja muovannut alueen luontoa. Oulujokilaakson, Rokuan ja Oulujärven pohjoisosien muodostama Rokua Geopark on yksi Unescon Global Geopark -ohjelman kohteista.

Pohjolan rengastien tunturialueet edustavat Suomen eteläisimmän tunturialueen kauneutta parhaimmillaan. Syötteen kansallispuiston alue Oulun itäpuolella kutsuu etenkin aktiivilomailijoita. Alueen monipuoliset reitit soveltuvat niin patikointiin kuin pyöräilyynkin. Talvisin Syöte on yksi Suomen lumisimmista alueista kinosten paksuudessa mitattuna.