Uusimmat

Savonlinnan Oopperajuhlat siirtää kaikki oopperat ja konsertit kesään 2021

Ohjelmisto siirtyy ensi vuoteen lähes sellaisenaan, ja useat alkuperäisistä taiteilijoistakin saadaan Savonlinnaan tuolloin.

Oopperajuhlia vietetään Olavinlinnassa vuoden kuluttua 2.7.–31.7.2021.
Tälle vuodelle jo tehdyt lippuvaraukset on siirretty kesälle 2021.

Ohjelmisto siirtyy ensi vuoteen lähes sellaisenaan, ja useat alkuperäisistä taiteilijoista tulevat Savonlinnaan tuolloin.

Mukana on myös uusia nimiä, kuten Cardiffin Singer of the World -laulukilpailun voittaja Andrei Kymach Carmenissa ja Kuningas Rogerin Paimeneksi kiinnitetty tenori Gerard Schneider, jonka olemusta näyttämöllä on verrattu poptähden karismaan.

”Ilahduttavan moni tälle kesälle kiinnitetyistä laulajista halusi järjestää kalenterinsa niin, että saa laulaa meillä ensi vuonna”, kertoo taiteellinen johtaja Ville Matvejeff.

Kauden uutuus on lähes kulttimaineeseen noussut Kuningas Roger, joka nähdään näyttämöllä nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Ohjelmistossa ovat myös klassikot CarmenLa traviata ja Sevillan parturi sekä Werther ja barokkiooppera Julius Caesar Kroatian kansallisoopperan vierailulla. Myös Karita Mattilan ja ambient-henkisen norjalaisyhtye Wardrunan konsertit toteutuvat suunnitellusti. 

Festivaalin siirrossa vuodella eteenpäin myös esitysten viikonpäivät säilyvät ennallaan. Esimerkiksi perjantaille 3.7.2020 suunniteltu Carmen esitetään perjantaina 2.7.2021, lauantaille 4.7.2020 suunniteltu Kuningas Roger esitetään lauantaina 3.7.2021 ja niin edelleen.

Järjestely aiheuttaa vain kaksi muutosta, jotka koskevat La traviatan esityksiä 20.7. ja 23.7.2020. Näiden iltojen osalta oopperateos vaihtuu. Ensimmäisen tilalla esitetään Sevillan parturi ja toisen tilalla Carmen.

Asiakkaan niin halutessa Oopperajuhlat hyvittää pääsylippujen hinnan takaisin. 

”Toivomme, että yleisömme säilyttäisi varauksensa ja tukisi näin Oopperajuhlien tulevaisuutta. Juhlien siirtäminen vuodella aiheuttaa meille jopa 2 miljoonan euron tappiot. Se on merkittävä summa budjetissamme, joka rahoitetaan yli 80-prosenttisesti lipputuloilla ja muulla omarahoituksella”, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.