Uusimmat

Helsinkiläinen Original Sokos Hotel Presidentti avautui täysin uudistettuna – valmistui Moskovan olympialaisiin

safe viagra sites

Helsingin keskustassa sijaitsefva Original Sokos Hotel Presidentti on avautunut lokakuussa täydellisen peruskorjauksen jälkeen.

Booking.com

Kolme vuotta kestäneiden muutostöiden aikana uudistuivat kaikki talon hotellihuoneet ja kerroskäytävät, aula-, kokous- ja ravintolatilat sekä auditorio. Tyylin lisäksi uusittiin kaikki rakenteet ilmastoinnista putkistoon.

Remontissa syntyi taiteilija Paola Suhosen suunnittelema elämyksellinen tarinahotelli keskellä Helsinkiä. Uudistukseen käytettiin muun muassa 4540 m2 design-tapettia ja 1200 uniikkia sisustustyynyä.

Original Sokos Hotel Presidentin uudistuskonseptista on vastannut Ivana Helsinki yhteistyössä sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n kanssa.

– Kun aloitin Presidentin uudistuksen luonnostelun nelisen vuotta sitten, mietin, että luksus- ja designhotelleja on maailman sivu täynnä, mutta hotelleja, joilla on oma tarinansa kerrottavana ei Suomesta löydy, muistelee Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen.

Uusi Original Sokos Hotel Presidentti, Helsinki
 • 483 huonetta
 • Ravintolat: Bistro Manu, Pub Adjutantti, tilausravintola
 • 370-paikkainen auditorio, jossa voidaan esittää myös elokuvia
 • Presidenttien hengessä elävä kokousosasto
 • Saunat ja uima-allas, kuntosali

Uudistukseen käytettiin
 • 4540 m2 design-tapettia
 • 1,5 km kokolattiamattoa
 • 1200 uniikkia sisustustyynyä
 • 500 käsin tuftattua ryijyä
 • 150 henkilötyövuotta
 • kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta
x

Suomalainen tarina näkyy ja kuuluu

Suomalaisuuden tarinaa kerrotaan tarkoituksella hieman liioitellusti, aavistuksen oudollakin tavalla. Niin majoituskäytäviltä kuin huoneista löytyy kunkin kerroksen teemaa varioivia yksityiskohtia, kuten uniikkeja tapetteja, tyynyjä ja käsityönä tehtyjä ryijyjä.

– Juhannus-huoneen seinää esimerkiksi koristaa ryijy, jossa on jättiläismäinen hyttynen. Halusin luoda huoneisiin omanlaisen, vähän omituisenkin stoorin”, Paola Suhonen sanoo.

Suomalaisuutta korostaa myös jokaisen huonekerroksen oma äänimaisema – kerroksissa kuuluu juhannus, satumetsä, hiljaisuus, talvimyrsky ja sisu.

Ota selfie – täällä löytyy paikkoja

Hotellin tyyliä suunnitellessaan Suhonen huomioi sosiaalisen median olennaisena osana hotellin markkinointiviestintää. Kaikkialta Presidentistä löytyy oivaltavia paikkoja esimerkiksi selfien nappaamiseen.

– Matkakokemusten jakaminen somessa on arkipäiväistynyt, joten uniikkeja tarinoita kaivataan sielläkin. Harva jakaa somessa enää sellaisenaan kuvaa hienosta hotellista, Suhonen toteaa.

Varaa huone booking.comista: Original Sokos Hotel Presidentti Helsinki
x

– Jaettavassa kokemuksessa pitää olla jotain jujua – fiilistelyä, aitoutta, tarinaa. Juuri sellaista Ivana Helsinki tahtoi toteuttaa Presidenttiin, suunnittelija summaa, ja suoristaa samalla Sisu-huoneen pitsillä ja traktorilla kuvioitua sisustustyynyä.

– Kun käynnistimme Presidentin uudistushanketta, mietimme, että näin legendaarinen hotelli tarvitsee konseptin osalta täysin uuden lähestymistavan. Taiteilijan valinta hotellisuunnittelijaksi oli rohkea – ja nyt jälkikäteen katsottuna ainoa oikea ratkaisu. Uskallan sanoa, että Suomessa ei ole toista näin kiehtovaa hotellia, kertoo Sokotel Oy:n liiketoimintajohtaja Heli Engblom.

Asiakkaat kiittävät elämyksellisiä huoneita

– Uudistuksen myötä Presidentin asiakastyytyväisyys on kasvanut valtavasti, sanoo hotellinjohtaja Hannele Laurila.

– Elämykselliset huoneet ja huonekerrosten äänimaisemat ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme. Jokaiselle huoneteemalle löytyy ihailijoita. Meillä on kanta-asiakkaita, jotka ovat jo ehtineet majoittua kaikissa viidessä eri teemakerroksessa ja löytää omat huonesuosikkinsa. Minulle oli yllätys, että juhannushuoneista tuli monen miespuolisen kanta-asiakkaamme suosikki, Laurila iloitsee.

Presidentti Kekkonen vihki hotellin

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen avasi monumentaaliseksi kutsutun Hotelli Presidentin juhlallisin menoin vuonna 1980.

Samana vuonna järjestettiin Moskovassa olympialaiset, joiden vieraita odotettiin majoittuvan Helsinkiin asti. Vieraille piti rakentaa kansainvälisen tason puitteet, joten kaupunkiin rakennettiin hotelli Presidentti.

Lue lisää ja varaa huone: Original Sokos Hotel Presidentti Helsinki